Au rămas zile numărate până la examenul de bacalaureat la matematică, sesiunea 2024, și deja se simte o încordare în atmosferă: elevii sunt mult mai stresați, profesorii sunt mult mai stresanți, iar testarea pe eșantion și pretestarea au trecut și asta înseamnă că urmează BAC-ul.
Pentru a diminua din încordarea în care trăiți voi, elevii claselor a 12-a, profil real, care urmează, pe 14 iunie, să rezolvați testul ce va determina traseul vostru ulterior, profesorii de la Matematica.md vin cu niște sfaturi (generale și specifice pe itemi).
În primul rând, vă recomandăm să valorificați timpul care a mai rămas și să continuați pregătirile, rezolvând itemii la care întâmpinați dificultăți. Pentru a înțelege temele complicate, rezolvările itemilor de BAC ori a vedea cum se scrie corect pretestarea la matematică din acest an, am creat canalul de pe YouTube – Matematica Moldova (
www.youtube.com/@matematicamoldova ). Accesează-l, vizionează videourile și pregătește-te eficient de bacalaureatul la matematică, sesiunea 2024. Fiecare video te va ajuta să pricepi algoritmul de rezolvare a problemelor de BAC, să însușești temele pe care le-ai omis la școală și să exersezi, până vei fi încrezut că știi cum să obții răspunsul corect.
În al doilea rând, îți sugerăm să nu-ți fie rușine să ceri ajutor la pregătirea pentru examen. Dacă nu îți este clar ceva, întreabă de prietenii tăi, care știu mai bine matematica. Fă-ți timp să discuți cu ei despre temele de la BAC, stabiliți un orar în care să rezolvați împreună itemii din pretestarea la matematică, 2024 și petreceți timpul cu folos. Dacă nici prietenii nu sunt în stare să-ți facă lumină asupra unor aspecte ale examenului de bacalaureat la matematică, ar fi bine să te adresezi unui profesor, care, cu siguranță, ar avea răspunsuri pentru toate întrebările tale. Noi te așteptăm la Matematica.md, unde îți poți găsi profesorul potrivit stilului tău de învățare, care te va ajuta să înțelegi orice temă, să poți rezolva chiar și itemii cei mai dificili și să te simți pregătit și gata de a înfrunta examenul de BAC la matematică.